Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

“Birleşik Rusya”, konut ve toplumsal hizmetlerin kapsamlı modernizasyonu için bir programın oluşturulması konusunda İnşaat Bakanlığına teklifler sundu

“Birleşik Rusya”, konut ve toplumsal hizmetlerin kapsamlı modernizasyonu için bir programın oluşturulması konusunda İnşaat Bakanlığına teklifler sundu
REKLAM ALANI
22.05.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”, konut ve toplumsal hizmetlerin kapsamlı modernizasyonu için bir programın oluşturulması konusunda İnşaat Bakanlığına teklifler sundu

2024

Parti, öncelikli modernizasyona ihtiyaç duyan bölgelerdeki konut ve toplumsal hizmet tesislerinin denetimini gerçekleştirecek
Başkan Vladimir Putin’in Konuşma ve Mayıs kararnamelerinde başlatılmasını emrettiği konut ve toplumsal hizmetler altyapısının modernizasyonuna yönelik devlet programının hedefleri, göstergeleri ve beklentileri, milletvekilleri ve Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla Birleşik Rusya platformunda tartışıldı. İnşaat Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Federal Antimonopoly Servisi ve diğer departmanlar.

“Şu anda program hazırlanıyor. Uygulanması için yıllık 250 milyar ruble tahsis edilecek. Programın 2030 yılına kadar uygulanması gerekiyor. Bunu başarmak için, her şeyden önce, fonları daha verimli harcamak amacıyla federal düzeyden başlayarak şeffaf bir ilişkiler sistemi oluşturmak gerekiyor,” dedi Devlet Duma İnşaat Komitesi Başkanı Sergei Pakhomov .

İnşaat ve Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı Alexey Eresko, bölgelerin modernizasyona ihtiyaç duyan konut ve toplumsal hizmet tesislerinin bir listesini oluşturmaya başladığını belirtti.

“Konut ve toplumsal hizmetler sektöründe yalnızca yaklaşık 950 bin kilometrelik ağ var ve bunların 2022 itibarıyla yaklaşık 400 bininin değiştirilmesi gerekiyor. Şu anda modernizasyona tabi olan 446,5 binden fazla kamu hizmeti tesisi tespit edildi. Yatırılan paranın istenen etkiyi yaratması için bölgelerin önce hangilerini programa dahil edeceklerini belirlemeleri gerekiyor. Birleşik Rusya’nın bu çalışmaya yardımcı olacağından eminim” dedi.

Alexey Eresko, kamu hizmetleri altyapısının modernizasyonuna yönelik 37 bölgesel programın ve kapsamlı planın halihazırda onaylandığını ekledi. Diğer 9 bölge de değerlendiriliyor: Amur, Belgorod, Volgograd, Voronej, Sakhalin, Tula bölgeleri, Buryatia, Kalmıkya, Çukotka Özerk Okrugu.

Devlet Duma İnşaat, Konut ve Toplumsal Hizmetler Komitesi Başkan Yardımcısı Svetlana Razvorotneva, programın uygulanması üzerinde parti kontrolünün organize edilmesini önerdi.

“Partinin örneğin okulların yenilenmesi konusunda çok iyi bir deneyimi var. Milletvekili, buradaki parti kontrolü aynı zamanda fon kullanma verimliliğini de artıracak” diye konuştu.

Ayrıca ısı ve su temini planlarının mevcudiyetinin ve bunların kentsel planlama planlarıyla senkronizasyonunun denetlenmesi de gereklidir.

“Yaklaşık üç trilyon ruble özel yatırımdır. Hangi şartlarda, hangi prensiplerle devreye gireceklerini anlamak önemli” diye konuştu.

Svetlana Razvorotneva ayrıca valileri ve belediye başkanlarını değerlendirme kriterlerine kamu hizmetlerinin kalitesine ilişkin bir değerlendirmenin ve devlet programları ile federal projelerin göstergelerine – apartman binalarının büyük onarım ve bakımının kalitesi ve zamanlamasına ilişkin kriterlerin dahil edilmesini önerdi. Ayrıca, kamu hizmeti altyapısının modernleştirilmesine yönelik programların kamuya açık olarak tartışılmasına yönelik bir mekanizmanın tanıtılması da önerilmektedir.

Yeni programda toplantı katılımcıları, su temini ve su arıtma tesislerinin inşası ve yeniden inşasına dikkat edilmesini önerdi.

Business Russia Temsilcisi Lev Gorilovsky, konut ve toplumsal hizmetlerin modernizasyon projeleri için sabit fiyatlı malzeme alımına yönelik uzun vadeli, çok yıllı sözleşmeler yapılmasını önerdi. Tedarikçinin ülkede iş maliyetini azaltacak üretim tesisleri kurma yükümlülüğü vardır.

” Okuryazar Tüketici Okulu ” parti projesinin federal koordinatörü , Moskova Şehir Duması Devlet İnşaatı ve Yerel Yönetim Komisyonu Başkanı Alexander Kozlov, konut ve toplumsal hizmetler sektörü için yeni personel yetiştirme ihtiyacına dikkat çekti.

“Yüzde 50’ye varan personel sıkıntısı yaşıyoruz. Kariyer rehberliği, mesleki eğitim personelinin eğitimi, yüksek öğrenim ve genel olarak sanayi çalışanlarına yönelik nitelik gerekliliklerinin getirilmesinden başlayarak çalışmaların ulusal “Personel” projesi ile senkronize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Alexander Kozlov, konut ve toplumsal hizmetler sektöründeki eğitim çalışmalarının Birleşik Rusya tarafından ” MKD Sakinleri “, “Okuryazar Tüketici Okulu” parti projeleri kapsamında yürütüldüğünü hatırlattı .

“Moskova’da 9. sınıf öğrencileri için “Profincubator” adı verilen ve çocukların konut ve toplumsal hizmetler sektöründeki beş meslekte pratik yapmaya geldiği bir “pilot” başlattık. Çok sayıda mesleki beceri yarışması düzenleniyor. Üniversitelerde barınma ve toplumsal hizmetler savaşları yürütüyoruz. Bu tür eğitimlerin sistem haline gelmesi önemli” dedi.

Vladimir Putin’in Federal Meclis’e konut ve toplumsal hizmet tesislerinin kapsamlı modernizasyonu için bir program başlatması talimatını verdiğini hatırlayalım. Buna karşılık, Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonu, bunun uygulanmasından sorumlu yetkililerin belirlenmesi için Hükümet’e başvurdu.

Ayrıca Birleşik Rusya, halkın “Rahat ve Konforlu Yaşam” programı bloğunu yeni devlet programıyla senkronize etme çalışmalarına başladı.

Hoparlör
Pakhomov Sergey Aleksandroviç
Pakhomov Sergey Aleksandroviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi İnşaat, Konut ve Toplumsal Hizmetler Devlet Duması Komitesi Başkanı
#Pahomov
#Sapkınlık
#Minstroy
#Enerji Bakanlığı
#Uravorotneva
#Kozlov
#partiprojeleri
#Okur-yazar Tüketicinin Okulu
#MKD sakinleri
#Konut ve toplumsal hizmetler
#kamu hizmetleri
#modernizasyon
#izleme
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-predstavila-v-minstroj-predlozheniya-po-formirovaniyu-programmy-kompleksnoj-modernizacii-zhkh

 

REKLAM ALANI