Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bağlarbaşı (Malya) Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bağlarbaşı (Malya) Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
REKLAM ALANI
12.03.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bağlarbaşı (Malya) Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

2023

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar’ın mesajı şöyle;

“Adayı, Yunanistan’a bağlama hedefiyle 21 Aralık 1963 tarihinde başlatılan faşist EOKA önderliğindeki saldırılar, 1964 yılının ilk aylarında da yoğunlaşarak devam ederken, 8 Mart 1964 tarihinde de Bağlarbaşı (Malya) köyü hedef alındı.

 

 

 

 

Gerçekleşen ağır saldırılar karşısında bir avuç TMT mensubu, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek iki gün devam eden bu saldırılara karşı direnmiş, şehitler verilmiştir.

Köy içerisine giren Rum-Yunan askerleri ile EOKA’cılar, köy camisine Yunan bayrağı asarken, hasta vatandaşlarımız yataklarında katledilmiş, esir alınanlar kurşuna dizilmiş ve her türlü vahşet sergilenmiştir.
Yaşanan bu faşist saldırıları, toprağa düşen insanlarımızı, halkımıza yönelik olarak yapılan katliamları asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

 

 

 

 

Büyük fedakârlıklarla verilen toplumsal mücadele ile Türkiye’nin haklı ve meşru müdahalesi sonucu elde ettiğimiz egemenliğimizden, onun nişanesi devletimizden, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden ve Türk askerinden de vazgeçmemiz asla mümkün değildir.
Bir kez daha altını çizmekte fayda vardır; Kıbrıs Türk tarafı olarak Kıbrıs’ta müzakere yolu ile adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir antlaşmadan yanayız.
Lakin herkesin bilmesi gerekmektedir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Devleti kadar egemen ve meşrudur.

Adamıza ve bölgemize iş birliği, refah ve istikrarı getirecek yegâne formül, bu temelde hayata geçirilecek egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye dayalı çözüm şeklidir.
Kıbrıs’ta Türklüğün şerefi ile özgürlük ve bağımsızlık uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum.”

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-baglarbasi-malya-sehitlerini-anma-gunu-dolayisiyla-mesaj-10778

 

 

REKLAM ALANI