Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

KW ORSA PROFESYONEL GAYRİMENKUL İZMİR URLADAN MEHMET TAŞ `DAN “25 ARALIK GAZİANTEP’İN KURTULUŞU” MESAJI

KW ORSA PROFESYONEL GAYRİMENKUL İZMİR URLADAN MEHMET TAŞ `DAN “25 ARALIK GAZİANTEP’İN KURTULUŞU” MESAJI
REKLAM ALANI
24.12.2022
A+
A-

KW Orsa Gayrimenkul İzmir Urla ` dan Mehmet Taş, Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gaziantepli İş Adamı Mehmet Taş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gaziantep halkı, tüm imkânsızlıklara rağmen, vatan sevgisiyle dolu kocaman yürekleriyle yediden yetmişe toprağına sahip çıkmıştır. Emperyalist güçlere karşı sergilediği eşsiz mücadele örneğiyle dünyadaki tüm mazlum milletlere örnek olan Gaziantep, kendi imkanları ile cephane yaparak düşman işgaline tek başına karşı koyanların şehridir.

Gaziantep Destanı; “Düşman, cesedimi çiğnemeden, Antep topraklarına giremez” diyen Mehmet Said; namı diğer Şahin Bey’in, şehit edilişinin ardından yazılan “Vurun Antepliler namus günüdür” ağıtı ile akıllara kazınan Molla Mehmet; namı diğer Karayılan’ın ve annesine el uzatıldığı için kendisini siper eden, 14 yaşındaki kahraman Şehit Kamil gibi kahramanların hikâyesidir.

Şehrin direncini kırmak için açlık ve yokluğa mahkûm edildiği o günlerde Gaziantep halkı, boyunduruk altına girmek yerine, hür olmayı ve ölmeyi tercih etmiş ve tarihte eşi benzeri görülmemiş direnişin destanını yazmıştır.

Bu vesileyle 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyor, Vatanına ve bayrağına göz diken şer odaklarına karşı 10 ay dokuz gün süren mücadele ile düşmanı topraklarından atarak milli iradesine sahip çıkan Gaziantep’in bağrında 6317 şehit vardır. Şehrimizi gazilik unvanıyla onurlandıran, bizlere başımızı dik tutarak yaşadığımız toprakları emanet eden Antep destanının kahramanlarını, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI