Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

MEHMET KIZIL’DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

MEHMET KIZIL’DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
06.03.2023
A+
A-

Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Mehmet Kızıl, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kızıl, mesajında şu ifadelere yer verdi;

8 Mart, kadınların eşitlik ve daha iyi yaşam şartları elde etme uğruna verdikleri mücadelenin bir sonucu olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan bir kararla “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Kadınlarımızın gerek sosyal gerekse ekonomik hayatta hak ettikleri saygın yeri alabilmesi, fırsat eşitliklerinden yararlanabilmesi ve bireysel haklarına sahip çıkabilmesi açısından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” önemli bir farkındalık yaratmaktadır.

Fedakârlığın, şefkatin ve üretkenliğin simgesi olan kadınlarımız; huzurlu, sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun yapı taşıdır. Onlar tarihimizin en eski dönemlerinden günümüze kadar üstlendikleri roller ile değerlerimizin temsilcisi, medeniyetimizin mimarı olmuşlardır. Tarihsel süreç içerisinde yaptıklarıyla tüm dünya kadınlarına da örnek olan Türk kadını, her dönemde erkekler ile birlikte omuz omuza hayatın her aşamasında etkin görev almıştır. Yeri gelmiş devletin başı olabilecek mevkilerde bulunmuş, yeri gelmiş vatanını korumak için cepheye koşmuş, kalem olmuş toplumu aydınlatmış, anne olmuş Mehmetçikler doğurmuş, öğretmen olmuş nice vatan evlatları yetiştirmiştir.

Kadınlarımız, tarih boyunca olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve müreffeh bir toplum olma çabamızda en büyük destekçimiz, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan en önemli gücümüzdür. Bizler kadınlarımızın eğitimli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!” sözlerinin ışığında kadınlarımızın kendilerini her alanda geliştirecekleri olanakları yaratmak için çaba sarf ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya kadınlarının gülümsediği bir gelecek dileğiyle; asaletin ve vakarın sembolü şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli anneleri ile eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL

REKLAM ALANI