Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan polisi tarihin her döneminde istikrarın garantörü olmuştur”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan polisi tarihin her döneminde istikrarın garantörü olmuştur”
REKLAM ALANI
04.07.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva – Azerbaycan – Özel Haber
Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Temsilcimiz Ülker Piriyeva‘ya verdiği demeçte, “Azerbaycan polisi tarihin her döneminde istikrarın garantörü olmuştur” – diye gururla tarihe not düştü…

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “Azerbaycan, 2 Temmuz’da polis memurlarının mesleki bayramını kutluyor. Azerbaycan polisi 103. yılını kutluyor
Eski SSCB’de bu tarih unutulmuş olmasına rağmen, Milli Önderimiz Haydar Aliyev, demokratik ilke ve geleneklerin ardışıklığına dayanarak, 1998’de imzalanan bir kararname ile 2 Temmuz’u Azerbaycan Polis Günü ilan etti. 2 Temmuz 1918’de Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı bünyesinde kolluk kuvvetlerinin kurulmasıyla başladı ve bu süre zarfında polis, Cumhuriyetin oluşumunda ve ulusal çıkarların korunmasında özel bir rol oynadı. Sovyet dönemindeki tüm çelişkilere rağmen Azerbaycan polisi büyük bir yolu gelişme geçmiş aynı zamanda, faşizme karşı savaşta aktif rol almıştır”, dedi.
Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “Cumhuriyetten sonra Azerbaycan’da polise gösterilen özen döneminin en önemli aşaması büyük liderimiz Haydar Aliyev’in Azerbaycan’ı yönettiği yıllar olduğunu belirtmeliyim.
Aynı zamanda, İçişleri Bakanlığı eski Sovyetler Birliği’nde örgütsel olarak güçlendirildi ve personeli yüksek mesleki eğitim aldı.
Böylece, 1980’lerin sonlarında, kolluk kuvvetleri, doğrudan görevlerini yerine getirmenin yanı sıra, Dağlık Karabağ konusunda da Ermenistan Azerbaycan ihtilafının ilk günlerinden itibaren, milli savunma görevlerini de usulüne uygun olarak yerine getirmişdiler.
Azerbaycan polisinin esneklliği ve profesyonelliği sayesinde ülkemizin dünyanın en istikrarlı ülkeleri arasında olduğunu söylemeliyim. Büyük liderin halefi olan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, devletin istikrarının ana garantörü olan binlerce polisi kendinde birleştiren İçişleri Bakanlığı’na her zaman dikkat ayırdı ve İçişleri Bakanlığı personeli için gerekli tüm koşulların oluşturulması talimatını vermiştir.
Ayrıca günümüzde yüksek standartta yenilenen, polise ve ailelerine hizmet veren İçişleri Bakanlığı Hastanesi ve eğitimde dünyanın önde gelen üniversiteleri ile yarışan Polis Akademisi, devletimizin polisine ilgi ve alakasının bir göstergesidir”, diye söyledi.
“Elbette Büyük Vatan Savaşımız sırasında ülkede istikrarı sağlayan ve toplu şehit cenazelerinde düzeni gözetleyen polislerimizin rolü yadsınamaz.
Halkımız, pandemi döneminde açık havada, yağmurda, karda ve sıcağında, halkın sağlığı için polisimizin yaptığı hizmetleri asla unutmayacaktır. Yani pandemi döneminde ve Vatan Savaşımız sırasında istikrarın bozulmadığı ve hayatın devam ettiği gerçeği, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev tarafından İçişleri Bakanlığı’na atanan Albay General Vilayat Eyvazov’un çok başarılı bir atama olduğunu bir kez daha göstermiş oldu”, diye milletvekili belirtti..
Tüm Polis memurlarımızın mesleki bayramlarını kutluyorum!

REKLAM ALANI