Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

MUSTAFA SUNGUR ÜLGER `DEN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI

MUSTAFA SUNGUR ÜLGER `DEN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI
REKLAM ALANI
06.12.2021
A+
A-

Özgüven Grup Genel Koordinatörü Mustafa Sungur Ülger, ‘Mevlana Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımladı.

Ülger, İçinde bulunduğumuz hafta, insanlığa birçok alanda yeni ufuklar açan Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden büyük mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat yıl dönümü Mevlana Haftası olarak değerlendirilmektedir.

Öncellikle vuslatının 748. yıl dönümünde Hazreti Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle yâd ediyorum.

Hazreti Mevlâna, 66 yıllık hayatında yaşayışı, öğreti ve mesajlarıyla Türk-İslam Kültürüne, hoşgörü ortamının oluşmasına, huzurun ve kardeşliğin gelişmesine, farklı kültür ve dinlere mensup insanların hoşgörü ve barış içinde yüz yıllarca yan yana yaşamalarına önemli katkılar sağlamıştır.

Eserlerindeki felsefesi, derinliği ve fikirleri evrenseldir: bütün insanları kuşatır, çağdan çağa, ülkeden ülkeye değişmez. Her coğrafyada, her toplumda ve her zaman geçerli olabilecek, her ortamda davranış ve uygulamalara yansıtılabilecek niteliktedir.

“Gel, gel, ne olursan, kim olursan ol, gel” sözü ile inancı, rengi, ırkı, makamı, cinsiyeti ne olursa olsun insanları bütün etiketlerinden sıyırarak, yalnızca insan olmalarını bir değer olarak görmüştür.

Hafta boyunca düzenlenecek anma programlarının, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’yi folklorik bazı ritüellerin ötesine taşınarak O’nu insanı insan yapan erdemlerin ve değerlerin odaklandığı bir şahsiyet olarak anlamaya ve anlatmaya vesile olmasını temenni ediyorum.

Zira yaşadığımız dünya bugün, her zamankinden daha fazla Mevlana’nın hoşgörüye, birbirimizi anlamaya ve farklılıklar arası diyaloga yönelik öğreti ve mesajlarına ihtiyaç duymaktadır.

Böyle bir dönemde yaşanan tüm bu sorunlara çareler aranırken; insanı insan yapan erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Mevlâna’yı ve yetiştiği kültürünü, insani ve evrensel değerlerini hayatımızın odağına yerleştirmenin, O’nun birlikte yaşama ahlakını davranışlarımızın rehberi yapmanın yeterli olacağını düşünüyorum.

Bu vesileyle Hz. Mevlâna başta olmak üzere bizi biz yapan, bizi geleceğe taşıyan değerlerimizi oluşturan bilge insanları; ecdadımızı bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla, saygıyla yâd ediyorum.

Ruhları şad mekânları cennet olsun.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI