Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

TÜRKİYE ÇEVRE PLATFORMU YANGINLARIN SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARILMALIDIR.

TÜRKİYE ÇEVRE PLATFORMU YANGINLARIN SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARILMALIDIR.
REKLAM ALANI

YANGINLARIN SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARILMALIDIR.

TÜRÇEP ( Türkiye Çevre Platformu ) olarak Diyarbakır ve Mardin de ki yangınlarla ilgili olarak bir açıklama gereği duymuştur.

Diyarbakır’ın Çınar, Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde köyleri etkileyen büyük yangın felaketi yüzünden 15 kişinin hayatını kaybetmesi, yaklaşık yüzlerce kişinin yaralanması, binlerce hektarlık tarla ve ormanlık alanda 1000 e yakın küçükbaş hayvanla birlikte milyarlarca canlının yanarak feci şekilde ölmeleri bizleri derinden üzmüştür.
Bu tür yangınlara havadan müdahale edilmesi gerekirken yangın söndürme uçağı ve helikopter desteği verilmemesi felaketi büyüttüğüne tanık oluyoruz.
Yangının bakım ve onarımı yapılmayan elektrik şebekesinden kaynaklandığı, anız yangını olmadığı ilgili meslek odalarının ve bilirkişi rapor ve tespitlerinden anlaşılmaktadır.
Büyük bir felakete yol açan bu yangınlarla ilgili olarak;
a) Sorumluların tespit edilerek yargılanmalarının sağlanması,
b) Köylülerin ve zarar görenlerin tazminat taleplerinin karşılanması gerektiğine inanıyoruz.

Bu tür yangınlarla mücadelede öncelikle Orman Genel Müdürlüğünün uzmanlaşmış kadrolarının görevlendirilmesi, şehir itfaiyelerin bu çalışmaya yardımcı olması gerekmektedir.
Bu tür felaketlerle mücadele için Ekolojik Eylem Planlarının zamanlı olarak her yerde ve her zaman hazırlanması gerekmektedir.
Olası tüm anız ve orman yangınlarına karşı kamuoyunu ve kurumları duyarlı olmaya, gerekli tedbirleri almaya davet ederken, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerimizi ve basınımızı sorunu gündemde tutmaya çağırıyoruz. 27.06.2024

TÜRKİYE ÇEVREPLATFORMU ( TÜRÇEP )
Abidin Özkaymak Türçep Koordinatörü   A.Oktay Demirkan Türçep Sekreteri
Tel.0543 2364811   Tel.0536 4600341

HABER MERKEZİ

REKLAM ALANI