Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

Devlet başkanı BM Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Cindy McCain ile görüştü

Devlet başkanı BM Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Cindy McCain ile görüştü
REKLAM ALANI
22.01.2024
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Devlet başkanı BM Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Cindy McCain ile görüştü

2024

g, Roma, İtalya

 

 

 

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Roma’ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında BM Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain ile bir araya geldi.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’in belirttiği gibi bugünkü toplantı, küresel gıda güvenliği sorununun çözümünde Kazakistan ile WFP arasındaki ortaklığı tartışmak için iyi bir fırsat.

 

 

 

Devlet başkanı, Kazakistan’ın küresel gıda güvenliğini sağlamak ve aralarında İslam Gıda Güvenliği Örgütü (IOFS) ve BM’nin de bulunduğu uluslararası kuruluşlar aracılığıyla insani yardım sağlamak amacıyla aldığı önlemlerden bahsetti.

 

 

 

Kazakistan 2023 yılında altı ülkeye 9,2 milyon dolar tutarında insani yardım sağladı. Gazze Şeridi’ndeki zorlu insani durum karşısında Kazakistan, Filistin halkına 1 milyon dolar bağışladı ve iki sevkiyat insani yardım ulaştırdı. Afganistan, Türkiye, Pakistan ve doğal afetlerden etkilenen diğer ülkelere de mali yardım sağlandı.

Başkan Afganistan’daki duruma özel önem verdi. Ona göre, uluslararası toplumun bu ülkede bir insani krizin önlenmesi için çaba göstermeye devam etmesi son derece önemlidir.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, Almatı’da Orta Asya ve Afganistan için BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Bölgesel Merkezi’nin kurulmasına yönelik çalışmaların şu anda sürdüğünü söyledi. Bu Merkezin faaliyetleri, bölgesel barışı, güvenliği ve sürdürülebilir kalkınmayı güçlendirmek amacıyla BM’nin Orta Asya’daki departmanlar arası koordinasyonunu kolaylaştıracak.

Toplantının sonunda Devlet Başkanı Cindy McCain’i yaklaşan Astana Uluslararası Forumu’na katılmaya davet etti.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-vstrechu-s-ispolnitelnym-direktorom-vsemirnoy-prodovolstvennoy-programmy-oon-sindi-makkeyn-1902051

 

 

 

 

REKLAM ALANI