Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

HADİ ÖZTOP `TAN BERAT KANDİLİ MESAJI

HADİ ÖZTOP `TAN BERAT KANDİLİ MESAJI
REKLAM ALANI
17.03.2022
A+
A-

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Öztop, Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında şu cümlelere yer verdi.

“Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.

Berat, kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeder. Bu maneviyat yüklü geceyi manevi iklimine uygun şekilde geçirmeli ve geçmişteki hatalarımız için bağışlanma dilemeliyiz. Ramazana çok az bir süre kala yaşadığımız Berat gecesi, yapılan iyiliklerin, yardımlaşma ve dayanışmanın karşılığını bulmasıdır. Üç ayların girmesiyle başlayan kurtuluşa yönelme çabası, bu gecede manevi duyguların zirveye erişmesi ile anlamlı hale gelir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni kutluyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan kurtulmasını diliyor; Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

HADİ ÖZTOP- VİRANŞEHİR

REKLAM ALANI