Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

İlham Aliyev yeni satın alınan modern ambulanslarla tanıştı

İlham Aliyev yeni satın alınan modern ambulanslarla tanıştı
REKLAM ALANI
18.03.2024
A+
A-

İlham Aliyev yeni satın alınan modern ambulanslarla tanıştı
2024

 

 

 

İlham Aliyev yeni satın alınan modern ambulanslarla tanıştı

16 Mart’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Devlet Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu tarafından satın alınan modern acil tıbbi araçlarla tanıştı.

Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı Zaur Aliyev, tahliye sırasında hayati tehlike altında olanlara acil tıbbi yardım sağlayan yeni ambulanslar hakkında devlet başkanını bilgilendirdi.

Ambulans satın almanın amacının halka sunulan acil ve acil tıbbi bakım hizmetlerinin kalitesini artırmak olduğu belirtildi. 100 İtalyan “Iveco Daily 35S15/E4” acil tıbbi aracından 66’sının basit diferansiyel, 3’ünün psikiyatrik, 20’sinin reanimobil, 1’inin portatif röntgen cihazı ve 10’unun perinatal küvet olduğu kaydedildi.

Araçlar, hastanın sağlık kuruluşuna götürülürken tedavinin yolda başlamasına olanak tanıyan son teknoloji tıbbi ekipmanlarla donatılmış olup, en kritik hastaların güvenli bir şekilde taşınmasına olanak sağlamaktadır.

Perinatal küvetli ambulanslar, patolojik yenidoğanların tıbbi kurumlarda verilemeyen tıbbi hizmetleri alabilmesi için uygun perinatal merkezlere ulaştırılması amacıyla tasarlanmıştır.

Çeşitli ruhsal rahatsızlıklardan muzdarip hastaların taşınmasına yönelik ambulanslara özel bölmeler yerleştirilmiştir.

Araçların tamamı katlanır sedye, omurga tahtası, boyun ateli ve ilk yardımın sağlanması için gerekli cihaz ve ekipmanlarla donatılmıştır. Ambulansların donanım seviyesi, hastalara gerekli tüm birincil, acil ve acil tıbbi bakım ve resüsitasyon önlemlerinin sağlanmasına olanak tanır. Araçlar, acil sağlık ekibinin dağlık arazi ve arazi koşullarında rahat ve güvenli hareket etmesini sağlıyor.

Zaur Aliyev, zorunlu sağlık sigortasının getirilmesinin ardından toplam 349 ambulans satın alındığını söyledi. Acil ve acil tıbbi bakımın kalitesinin artırılmasına yönelik önemli tedbirlerin bundan sonra da sürdürüleceği kaydedildi.

Araçların dağıtımının Tıbbi Bölge Birimleri Yönetim Derneği (TABİB) tarafından “Devlet Kentsel Gelişim Norm ve Yönetmelikleri”ne uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtmekte fayda var. “Şehir, yerleşim yeri ve köy yerleşmelerinin planlanması, inşası ve iyileştirilmesi” normlarına göre gerçekleştirilecektir.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/65357

 

 

 

REKLAM ALANI