Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C

KIŞ LASTİĞİ UYARISI YAPILDI

KIŞ LASTİĞİ UYARISI YAPILDI
REKLAM ALANI
26.12.2021
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞINI YOLDA BIRAKMADI
Trabzon’da dün akşam saatlerinde aniden etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yolda kalan hemşehrileri için tüm imkanlarını seferber etti. Otobüs ve özel servis araçları ile 15 bine yakın vatandaşı evlerine ulaştırdı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi dün akşam saatlerinde bastıran kar yağışının ardından vatandaşların ulaşımını sağlamak için tüm imkanlarını seferber etti. 200 iş makinesi, 12 kar küreme motoru ve 500 personelle hizmet veren Büyükşehir Belediyesi ayrıca 60 otobüs, 15 personel servisi, 20 arazi aracı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığına ait araçlarla yaklaşık 15 bin vatandaşını sıkıntı çekmeden evlerine ulaştırdı. Ayrıca okul çıkış saatine denk gelen kar yağışından dolayı yolda kalan servislere de müdahale eden ekipler, öğrencilerin güvenli bir şekilde evlerine ulaşmasını sağladı.

YOLLARIN AÇIK KALMASI SAĞLANDI
Çukurçayır, Boztepe, Erdoğdu, Çamlık, Bostancı, Aydınlıkevler, Yeşiltepe ve Bahçecik mahallelerine servis yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ayrıca kar lastiği olmadığı için yolları tıkayan araçların da kurtarılmasında yardımcı oldu. Dün gece sabahın ilk ışıklarına kadar buzlanmaya karşın tuzlama çalışması yapan ekipler, tüm yolların açık kalmasını sağladı. Ortahisar ilçesinde kapalı yol kalmazken, ilçe köylerde kapalı olan 15 yolun bugün akşam saatlerine kadar açılacağı belirtildi.

KIŞ LASTİĞİ UYARISI YAPILDI
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Kar lastiği ve zinciri olmayan araçların kesinlikle trafiğe çıkmamasını istirham ediyoruz. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Büyükşehir Belediyesi olarak 7/24 hizmetinizdeyiz. Hemşehrilerimiz yaşanacak tüm aksaklıklar için 153’ü arayabilirler” ifadeleri kullanıldı.

kaynak:https://www.trabzon.bel.tr/haber-detay.aspx?id=33298

REKLAM ALANI